Pop Up Museum

 

 

PopUp Museum Stevenskerk, Nijmegen


 

De archeologie van de AWN afdeling Nijmegen

Na drie jaar veld- en archiefonderzoek binnen het project ‘Duivelsberg’ laat de Werkgroep WO2 archeologie van de AWN afdeling Nijmegen een voorproefje zien in de St. Stevenskerk wat er allemaal te vertellen valt over de geschiedenis van dit grensgebied.

Vermiste soldaten, verminkingen t.g.v. oorlogstuig en gedwongen evacuaties. Het verhaal van de annexatie van dit voormalige Duits grondgebied wordt in een brede context geplaatst. Maar ook een vergeten periode komt aan bod waarin Belgische grenswachten (u leest dit goed) een rol spelen, inclusief de nodige smokkelverhalen.

Natuurlijk wordt het publiek tevens geïnformeerd over de resultaten van ons veldonderzoek naar alle sporen; waaronder honderden meters aan loopgraven.

De Werkgroep WO2 archeologie laat bezoekers proeven aan wat zij aan historisch archiefmateriaal ‘boven water’ heeft weten te tillen en vertelt zij het WO2 verhaal. Een publikatie is in wording. En, tijdens de drie dagen in de St. Stevenskerk wordt een uniek ‘stuk’ getoond dat alles te maken heeft met de aanval op de Waalbrug op 20 september 1944… een primeur voor het publiek in Nijmegen.

Deel deze pagina:

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn