WO 2 Links
Battlefield_Tour Wanneer u meer wilt weten wat er op de Duivelsberg is gebeurt, bezoek dan deze pagina en neem contact met ons op.
Duivelsberg Ook wel genoemd, Wylerberg of Hill 75.9
82 Airborne Op Zondag 17 September 1944 is voor deze eenheid Market Garden begonnen.
508 Parachute Infantry Regiment nam de Groesbeek heights voor zijn rekening.
Lt Foley kreeg op de 19 Sep de opdracht om Hill 75.9 in te nemen.
De Duivelsberg Wanneer je toch op de Duivelsberg bent ga dan ook eens op bezoek bij dit restaurant, vooral tijdens de zomerse dagen een mooie plek om te genieten.
Sunset_March  Iedere avond loopt een veteraan de Sunset March bij zonsondergang. Als het eerste paar lichtmasten wordt ontstoken, loopt de veteraan mee in het tempo waarin de lichten aangaan. De veteraan is herkenbaar aan een baret of het draaginsigne veteranen of de medailles die hij of zij draagt, dan wel een combinatie hiervan
Liberation Tour Bert pakt het initiatief op van de begraafplaats in Holten, al jaren worden daar tijdens kerst de kaarjes ontstoken. Wat in 2015 werkelijk in het water viel, wordt nu groots aangepakt. Zie hier
Bevrijdingsmuseum Het bevrijdingsmuseum zal èèn van de voortrekkers gaan spelen in het plan Versterking Herinnering Gelderland 1940 -1944/1945, het bundelen van de krachten om samen te herdenken.
Sprekendlandschap  Sprekendlandschap vertelt over cultuurhistorische overblijfselen in het landschap van de regio Nijmegen. Wat heeft het menselijk handelen in het verleden nagelaten? Welke sporen en overblijfselen zijn nu nog terug te vinden in het landschap? Mooie voorbeelden daarvan zijn bijvoorbeeld: een holle weg, een landweer, een leemgroeve, een muurrestant, een loopgraaf en zelfs een inscriptie in een boom. Over elk element kan een verhaal worden verteld.
Pathe movies British Troops Cross German Frontiers
Military Legacy Military Legacy helpt u bij vragen over militair erfgoed uit de 20e eeuw, zie hun site.
 Deel deze pagina:

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn