Raeriteiten

 

 


Raeren geboortefries 01

 

 

 

Deze pagina is naar aanleiding van het Arjan den Braven 'onderzoek Ke-1'. Jan Thijssen vond in de opgeslagen dozen met vondstmateriaal van de opgravingen Nijmegen-Waalkade, die Brunsting in de jaren 1954-55 liet uitvoeren, scherven afkomstig uit Raeren, met prachtige verhalende appliques. Het verhaal erachter heeft hij voor ons in zijn bibliotheek opgezocht. 

De afbeeldingen zijn met een muisklik uit te vergroten.

 

 

Jan Thijssen is even aan 't zoeken geweest: "De applique met deze Venus (wel andere) komt niet voor bij Kohnemann, M., 1982, Auflagen auf Raerener Steinzeug. Heb wel een afbeelding gevonden in: Mennicken, R., 2013, Raerener Steinzeug. Europaeisches Kulturerbe, 246 op een kan in het British Museum (mooiere kan trouwens met leeuwenkop op de rand). De tekst op de kan V]ENVS IE, kan van Jan Emens Menneken (ca. 1540 - 1594?). Wel een van de meest bekende Raerener Pottenbakkers."

Ke 1 22 09 2016 08

 

 

Raeren kan met applique Venus en Paris, Kohnemann bld 153

 

Kohnemann 01
  Venus en Paris 

 

 

"Hoi heb naar de applique op de Raeren kan van vorige week gezocht en de complete fries in de publicaties van zowel R. Mennicken en Kohnemann gevonden. Hierbij de bijlage van de complete fries, die ik maar even gescand heb. Prachtige strip voor de tijd rond Kerstmis, een echt Bijbelverhaal. Hartelijke groet, jant"

Raeren geboortefries 02

 

 

Voor de volledige afbeelding klik ..Raeren geboortefries 03

Deel deze pagina:

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn